Rólam

Rólam

Solymosiné Hoós Gabriella vagyok. Ember, nő, feleség, három gyermek édesanyja.

Eredeti végzettségem gazdasági mérnök, de elhivatottságom szerint mentálhigiénés segítő szakember, mediátor és gyermekjóga-oktató vagyok. Kilenc éve saját vállalkozásban működtetem a Grübedli Baba-Mama Központot Budapesten, Angyalföldön.

Világéletemben kíváncsi természet voltam. Pontosabban a természetre kíváncsi. Az emberi természetre. Lenyűgözőnek találom az emberi lét sokszínűségét a földön. Azt, hogy mennyire hasonlítunk egymásra és mégis mennyire különbözünk. Néha hasonló építőanyagokból egészen eltérő alkotásokat hozunk létre. Alkotásokat, mert hiszem, hogy az életünk egy műalkotás.

Mindhárom tevékenységem alapja az a megingathatatlan hit, hogy minden ember egy csoda. Egy csoda, aki számtalan lehetőséget, életutat rejt magában. Boldogságra, boldogulásra képes, ha kezébe veszi az irányítást a saját élete felett. Ez nagy felelősség és komoly feladat. Egyedül akár embert próbáló is lehet.

A kulcsszavak, amelyek fontosak nekem, és amelyek köré a személyes és a szakmai életem is szerveződik: az élet tisztelete, a kapcsolatok és a felelősség.

Mentálhigiénés segítőként a kísérőd vagyok a magad által választott úton. Találkoztam már elakadásokkal magam is. Tudom, hogy nincs veszett helyzet, csak olyan, ami annak mutatja magát, amíg nem találunk egy másik nézőpontot, amíg meg nem világítjuk halvány fénnyel egy másik irányból, hogy valami új forma bontakozhasson ki belőle. A segítő beszélgetések során megpihenhetsz. Lesz elég időd feltöltődni, leltárba venni az eszközeidet, felfedezni új, friss belső erőforrásokat.

Mediátorként, mint pártatlan, semleges közvetítő segítek két fél között fennálló vita, konfliktus, probléma rendezésében. A mediációban az a nagyszerű, hogy segíthet régóta megromlott kapcsolatok helyreállításában. Kitűnő eszköze akár házastársak között fennálló konfliktus rendezésére, de akár cégek, iskolák is sokat profitálnak, ha ilyen módon rendezik vitáikat, és egyben kapcsolataikat. Azért különleges és szívemnek kedves ez a módszer, mert megmutatja és visszaadja a résztvevő feleknek a döntés és a felelősség vállalásának lehetőségét, ezzel megalapozhatja, hogy a jövőben a konfliktusok a kapcsolatok sérülése nélkül rendeződhessenek.

Gyermekjóga oktatóként arra törekszem, hogy a gyerekek már óvodás kortól egészen kamasz korukig minél jobban megismerjék a saját testüket, érzéseiket és a bennük rejlő sok-sok képességet, lehetőséget. Ez természetesen minden életkorban máshogy lehet elérni. A célom az, hogy megtanuljanak kapcsolódni önmagukhoz és a társaikhoz, és felismerjék, hogy ezekért a kapcsolatokért felelősséggel tartoznak. Ha ennek a gondolatnak a csíráit sikerül az óráimon elültetnem, az számomra boldogság. A sok mozgás és egészségesen fejlődő test, csak hab a tortán.

Ha valamit nem akarsz megtanulni, senki sem segíthet, ha valamit meg akarsz tanulni, senki sem állíthat meg.

Képzések, végzettségek:

Mentálhigiénés segítő szakember Károli Gáspár Református Egyetem, oklevél

Mediátorképzés  vezetők: Dr. Ferenczi Andrea, a KRE Pszichológiai Intézetének adjunktusa, mediátor és Bánfalvi Katalin, a  PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának oktatója, mediátor

Gyermekjóga oktató Asram jógaközpont, Yoga Alliance által regisztrált Gyermekjóga oktatói képzés , Csíki Mariannal

Relaxáció alapképzés Asram jógaközpont, akkreditált képzés pedagógusoknak és oktatóknak, Tóth Andrea Beátával