Solymosiné Hoós Gabriella vagyok.

Ember, nő, feleség, anya, lelki segítő.

Eredeti végzettségem gazdasági mérnök, de elhivatottságom szerint mentálhigiénés segítő szakember. Az emberek mindig is jobban érdekeltek a számoknál.

Világéletemben kíváncsi természet voltam. Pontosabban a természetre kíváncsi. Arra, amelyik körülvesz, amelynek szerves részei vagyunk. És az emberi természetre. Lenyűgözőnek találom az emberi lét sokszínűségét a földön. Azt, hogy mennyire hasonlítunk és mennyire különbözünk egymástól. Néha hasonló építőanyagokból egészen különböző alkotásokat hozunk létre. Alkotásokat. Mert az életünk műalkotás. Akkor is, ha hozott anyagból dolgozunk és ezt az anyagot nem válogathattuk meg. Sokszor egész hosszan elbíbelődünk a „hozott anyaggal” és ettől még értékesebb lesz, amit alkotunk.

Megingathatatlanul hiszem, hogy minden ember egy csoda. Számtalan lehetőséggel, tehetséggel, választható életúttal és fejlődési lehetőséggel. Boldogságra, boldogulásra képes, ha a kezébe veszi a sorsát. Ez nagy felelősség és komoly feladat. De nem kell egyedül csinálni. Az alábbi fogalmak nagyon fontosak nekem, ezek köré szerveződik a magán- és a szakmai életem is: az élet tisztelete, kapcsolatok, felelősség.

Mentálhigiénés segítőként a kísérőd vagyok az úton, amelyet magad választasz. Találkoztam már elakadásokkal magam is. Én is járom a saját utamat. Tudom, hogy nincs veszett helyzet, csak olyan, ami annak mutatja magát, amíg meg nem világítjuk halvány fénnyel egy másik irányból, hogy valami új forma bontakozhasson ki belőle. A segítő beszélgetések során megpihenhetsz, lesz elég időd feltöltődni, felfedezni a belső erőforrásaidat, amelyek segítségével a számodra kívánt ösvényre tudod terelni az életedet, kezedbe veheted az irányítást az életed fölött.

Szakmai kíváncsiságom csillapíthatatlan, ezért folyamatosan képzem magam. A jógával és a keleti filozófiával való kapcsolatomnak köszönhetően mélyültem el a relaxáció tudományában. Ez, mint az oldal neve is mutatja nagy hatással volt rám.

A segítő beszélgetésen kívül a Fókusz módszerrel is dolgozom, mint fókusz tréner. Ennek a módszernek az alapja, hogy bármi, ami valaha megtörtént velünk, annak lenyomata van a testünkben. A fókusz folyamatban a testünket szólítjuk meg egy adott témát, problémát helyezve a középpontba vagy éppen azt keresve, hogy mi is lehet a probléma. A testérzeteken keresztül aztán megszólítható a testünk bölcsessége és a folyamat során szerzett élmény elindíthatja a várt változást, segít, hogy megértsük, megismerjük önmagunkat. A Fókusz Módszer egy izgalmas belső utazás önmagunkba, a testérzeteinken keresztül, ahol igazán megtapasztalhatjuk, hogy testi-lelki-szellemi egységként létezünk. Egy egy ilyen belső utazás, sokkal egyszerűbb, mint ahogy hangzik, és mégis nagyon hatékony segítséget tud nyújtani.

Képzések, végzettségek:

Mentálhigiénés segítő szakember Károli Gáspár Református Egyetem, oklevél

Mediátorképzés vezetők: Dr. Ferenczi Andrea, a KRE Pszichológiai Intézetének adjunktusa, mediátor és Bánfalvi Katalin, a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának oktatója, mediátor

Gyermekjóga oktató Asram jógaközpont, Yoga Alliance által regisztrált Gyermekjóga oktatói képzés , Csíki Mariannal

Relaxáció alapképzés Asram jógaközpont, akkreditált képzés pedagógusoknak és oktatóknak, Tóth Andrea Beátával

Fókusz Tréner képzés a Magyar Szomato Pszichoterápiás Intézet szervezésében

Időpontot emailben vagy telefonon is kérhetsz.
Kattints a kapcsolat gombra!