Mit és mivel játszunk

Játszani nem könnyű, legalábbis nekünk felnőtteknek nem megy mindig könnyedén. Játékot vásárolni sem könnyű, különösen akkor nem, amikor még gyermekünk nem tudja szavakba önteni vágyait. Nincs könnyű dolga a nagyobb gyermekek szüleinek sem, hiszen csemetéink sokszor olyan megvalósíthatatlan -és megfizethetetlen-ötletekkel állnak elő, hogy csak ámulunk. Ezen az oldalon a játék választásban és vásárlásban szeretnénk segítséget nyújtani.Olyan játékokat ajánlunk, amelyeket mi magunk már kipróbáltunk, illetve nálunk a Grübedliben bármikor kipróbálhatjátok és ha tetszik, meg is vásárolhatjátok.

Milyen a jó játék?

  • Kreatívvá tesz: ez annyit jelent, hogy alkotásra késztet.Nem kész dolgokat kap a gyerkőc a kezébe, hanem ő maga találhat ki, valósíthat meg belőle valamit a saját fantáziája, kézügyessége, képzelete által. Gondolj a fa építőkockákra lehet garázs, tündérkastély, autópálya, repülőtér vagy akár ház is belőle.A fehér papír zsírkrétával, vagy a gyurma is ide tartozik.
  • Szép: ízléses szín és formavilág.Ez azért fontos, mert már a legelső játékkal elkezded a csemetéd ízlését formálni és általában azok a játékok, amelyek igényesek kívülről tartalmasak belülről. Gondolj a kínai boltban vásárolt műanyag tűzoltóautóra vagy arra amit Duplo kockákból lehet építeni.
  • Megfelel a gyermek életkorának: Manapság divat mindenkit mindenhol fejleszteni és direkt kifejezett fejlesztőjátékokat vásárolni. Ha nem visszük túlzásba, ezzel nincs is baj, de ne felejtsük el, hogy amikor az egy év alattiak ki és be pakolják a vödörbe anya kulcsát, vagy az ovis korúak egy bottal és egy szakadt madzaggal rohangálnak az éppen úgy fejleszti őket, hiszen a saját képességeiket, határaikat, fantáziájukat teszik próbára. Ha pedig mégis a bűvös fejlesztést választod, vagy éppen arra van szükség, akkor ismerned kell a gyerek képességeit és egy azt picit meghaladó játékot érdemes választani, mert azt együtt felfedezve tudod őt a következő lépcsőfokra segíteni.
  • Egyedül is tud vele játszani: Nem árt olyan játékokat is beszerezni, amelyekkel megtanulja a kisgyermek, hogy egyedül is el kell tudnia néha foglalnia magát. Ha a képességeinek megfelelő és éppen az érdeklődési körébe tartozó játékból választasz, biztos lehetsz benne, hogy egyre több olyan perced lesz, amikor nem te leszel a kizárólagos játékpartner.Megfelel a gyermek életkorának: Manapság divat mindenkit mindenhol fejleszteni és direkt kifejezett fejlesztőjátékokat vásárolni. Ha nem visszük túlzásba, ezzel nincs is baj, de ne felejtsük el, hogy amikor az egy év alattiak ki és be pakolják a vödörbe anya kulcsát, vagy az ovis korúak egy bottal és egy szakadt madzaggal rohangálnak az éppen úgy fejleszti őket, hiszen a saját képességeiket, határaikat, fantáziájukat teszik próbára. Ha pedig mégis a bűvös fejlesztést választod, vagy éppen arra van szükség, akkor ismerned kell a gyerek képességeit és egy azt picit meghaladó játékot érdemes választani, mert azt együtt felfedezve tudod őt a következő lépcsőfokra segíteni.
  • Gondolkozz hosszabb távra! Én már jártam úgy karácsonykor, hogy nem a hőn áhított portékát hozták az „angyalok”, hanem olyasmit, amiről tudtam, hogy maguktól sosem választották volna a gyerekeim, de mégis jót fognak vele játszani. És igazam volt.A gyerekek vannak a felnőttekre bízva és nem fordítva. Ne feledd!Te vagy az okosabb, bölcsebb.
  • Amivel Te is szeretsz játszani! A „leghitelesebben” akkor tudsz bármilyen játékot megszerettetni a csemetéddel, ha te magad szeretsz vele játszani. Akkor ugyanis nem „nyűgnek” fogod érezni a játékkal töltött időt, hanem belefeledkezve a játékba, te magad is gyermekké válsz és ezt a gyerekek mindennél többre értékelik. Nálam a Lego, Duplo építés vitte a prímet, azután a fa vonatok. Társasjátékozni soha nem szerettem, ezért ezt az apukájukra hagyom, aki viszont nagyon élvezi, így mindenki jól jár gyerekek, apa, anya…

Amivel mi szeretünk játszani:

Kedvenc Fejlesztőjátékunk

Bambino Lük
Fejlesztő játék a legkisebbeknek
sikersorozat óvodásoknak
3-6 éves korig