Mi az a Zendorfin?

A Zendorfin egy olyan a szóösszetétel, amit ajándékba kaptam Valakitől, aki nekem nagyon fontos. Amikor először meghallottam, akkor pusztán a játékossága tetszett meg. Aztán ahogy mondogattam, ízlelgettem magamban, egyre inkább éreztem is azt, amit ez a szó jelent. Minél tovább kóstolgattam, annál biztosabb voltam benne, hogy ez nem pusztán egy újabb vicces szóösszetétel.

Amikor elhatároztam, hogy személyes szakmai tevékenységemet egy csokorba összegyűjtöm, akkor nem is jött szóba más név, mint ez. Ez a név az, ami számomra a legteljesebben ki tudja fejezni, szimbolizálni tudja ennek a honlapnak a tartalmát.

Mit is találhat itt, aki erre jár? Szándékom és reményeim szerint írásokat, programokat, és olyan szolgáltatásokat, amelyek utat nyithatnak, hogy ki-ki eljusson abba a saját belső valóságba, ahol jó lenni. Ahol belül béke van és megvan a képesség a boldogságra, az életben való boldogulásra.

A Zent, mint a belső béke és elégedettség érzését hívtam képbe. Az endorfin pedig az a hormon, amelyet az emberi szervezet saját maga állít elő, mintegy „boldogság hormonként”. Számomra ez a szó fejezi ki az élet tudatos irányítását a belső harmóniát a boldogságra való képességet, ami az elégedettséghez vezet.

A megelégedettség érzése, ha Önmagammal és az engem körülvevő világgal elégedett vagyok, a belső harmónia, és béke, amikor minden a helyén van, vagy ha ki is mozdul tudom, hogy vissza tudok rendeződni, felszabadítja az utat ahhoz, hogy minél több boldog pillanat legyen az életben.

A zendorfin kelet és a nyugat találkozása is. Kelet – nyugati átjáró önmagunkhoz.

Gyere, lépj be!