Hello Ovi!

Minden család életében izgalmas állomás, amikor a gyermek óvodás lesz. A szülők szeretnék a lehető legjobb óvodát és óvónőt kiválasztani, ahol a leginkább biztosított a gyermek fejlődése. Ahol nyugodt szívvel hagyják ott a gyermeket. Nagyon sok kérdés, bizonytalanság és rengeteg információ kering arról, hogy hogyan is lehet jól választani.

• Milyen szempontokat kell figyelembe venni?
• Mit kell tudnia gyermeknek mire ovis lesz?
• Milyen a jó óvónő és ezt hogyan lehet kideríteni?
• Hogyan lehet könnyedén beszoktatni?
• Meg lehet-e úszni sírás nélkül a beszoktatást?

Ezek valóban mind-mind nagyon fontos kérdések. A jó válaszokhoz és a jó döntésekhez azonban még valami másra is szükség van. Ez pedig nem más, mint a szülők felkészültsége.

A legtöbbször csak az óvodai környezetre koncentrálunk és arra, hogy a gyermekünket felkészítsük. Pedig az óvodakezdés ennél egy sokkal összetettebb, a család minden tagját érintő változás. A beszoktatást és az ovis éveket akkor lehet igazán megkönnyíteni, ha tudatában vagyunk annak, hogy milyen változást is hoz ez az egyes családtagok életében, hiszen az óvodakezdéssel egy új szakaszba lép a család minden tagja.

Az ovira felkészítő programunkon ezzel a szemlélettel tartjuk interaktív foglalkozásainkat. Ezért hívunk nem csak anyukákat, hanem szülőpárokat a programra, hiszen az egész családot érintő változás kezdődik el, ami hosszú távon kihat a családi együttlét minőségére. A házasságra és a családi légkörre. Ezt az a szomorú statisztika is alátámasztja, hogy Magyarországon a válások legnagyobb számban a gyermekek óvodai évére esnek.

Természetesen alaposan körbejárjuk az óvodai éveket, szokásrendet, fejlődési menetet és minden praktikus és gyakorlati szempontot, ami csak a résztvevőket érdekli. Ebben egy kerületi óvodavezető Koltai Katalin ( Csicsergő tagóvoda vezetője) és Kardos Beáta ( Napraforgó tagóvoda) óvónője lesz a segítségünkre, akikkel egy alkalommal a Csicsergő tagóvodában találkozunk.

A program 4 alkalomból áll. Egy-egy alkalommal 1,5 órában találkozunk. Minden alkalommal a résztvevők kérdései mentén haladunk, hogy egy kérdés se maradjon megválaszolatlanul.:-)

A programot vezetik:

Demcsik Mónika, óvodapedagógus, mentálhigiénés segítő szakember, 3 gyermek édesanyja

Solymosiné Hoós Gabriella, a Grübedli Baba-Mama Központ vezetője, mentálhigiénés segítő szakember, 3 gyermek édesanyja

A programok tervezett témakörei:

1. alkalom. 2019. 02.27. Szerda 17:30-19:00
A gyermek fejlődése. Hol tart a gyermek óvodakezdéskor? Honnan tudom, hogy óvoda érett-e? Hol tart az anya-gyerek és az apa – gyerek kapcsolat?

2. alkalom. 2019. 03.13. szerda 17:30-19:00
A család fejlődése. Hol tart most a családunk? Anyai és apai szerepek. Hogyan segíthetjük az óvodai beszoktatást? Milyen a támogató családi légkör?

3. alkalom. 2019.03.27. szerda 17:30-19:00
Kérdezz a szakértőktől! Kerületi vezető óvónők tájékoztatója és interaktív beszélgetés az óvodai életről és az ovikezdéshez fontos tudnivalókról.

4. alkalom 2019.04.10. szerda 17:30-19:00
Záró alkalom, ahol minden eddig át nem beszélt kérdés, dilemma, téma újra napirenden lesz, hogy fontos és hasznos tudás birtokában induljon neki a család a kerületi ovis nyílt napoknak és az ovi kiválasztásának.

A program díja
3800Ft/fő/ alkalom, azaz 15.200Ft a négy alkalomra. Február 20-ig történő jelentkezés esetén a díj 14.000Ft
Pároknak 5000Ft/pár/alkalom, azaz 20.000Ft a négy alkalom. Február 20-ig történő jelentkezés esetén 18.000Ft.
Jelentkezési határidő 2018.02.23
Minimum létszám: 5 fő,
Maximum létszám: 12fő
A programra jelentkezni a jelentkezési lap https://goo.gl/forms/dtXoibvo07DVB3jy2 kitöltésével és a program díjának befizetésével lehet.
A program díját a következő címre kérjük utalni. Közleményben a program nevét és a számlázási címet is kérjük feltüntetni!
Magnet Bank Zrt. Dr. Solymosiné Hoós Gabriella 16200106-11614889