LazulÓrák Játék és Relax foglalkozás 7-12 éveseknek

A LazulÓrákon visszatérünk a TERMÉSZETHEZ. Most épp nem az Erdőjáráson keresztül a minket körülvevő természettel,hanem a a játékokon és tudatos ellazuláson keresztül a saját belső természetükkel, pontosabban a gyermeki én-részükkel kapcsolódnak össze a gyerekek.
A gyermeki énünk a legértékesebb én-részünk, itt lakik a spontaneitás a játékosság a kreativitás, az alkotni vágyás. A gyerekeknek – teremtett módon – ez a természetes állapotuk játék, mozgás, fantázia, alkotás…A suliban sajnos ezt a számukra még természetesen rendelkezésre álló és megnyilvánuló részüket nem igazán tudják kiélni, hiszen folyamatosan a felnőtt énrészt növelik bennük.Pedig a játékon keresztül minden fontos megtanulható és igazán mélyen az átélt tapasztalat épül be.
A másik nehézség, amivel ma már sajnos nagyon sok kisiskolás is küzd az a szorongás illetve az ellazulás képességének a hiánya. Az az inger-áradat, amivel a mai gyerekeknek meg kell küzdeniük, nekünk felnőtteknek is sok problémát okoz, nemhogy a fejlődő idegrendszer számára. Az ellazulásra, feltöltődésre, lecsendesedésre nagyon nagy szükségük van nekik is. Arról nem is beszélve,hogy sok gyerek küzd szorongással, amire szintén megoldás a tudatos ellazulás képessége.
Ezért a LazulÓrákon nem is történik más, mint játék és relaxáció. A foglalkozás első felében a drámajátékokban kiélhető a napi feszültség, szabadon szárnyalhat a fantázia, tanulható az együttműködés és az elfogadás, majd következik a relaxáció, ahol a lazításon, elcsendesedésen át a gyerekek eljuthatnak a saját belső nyugalmukhoz és felfedezhetik azt a különleges világot, ami csak az övék. Felfedezhetik a belső béke biztonságát, amihez bármikor visszatérhetnek, ha szükségük van rá, hiszen 8 alkalom elég idő ahhoz, hogy az átélt tapasztalataik mentén elsajátítsák az utat, ahogyan ide eljuthatnak önállóan, külső segítség nélkül.
A programot Solymosiné Hoós Gabriella mentálhigiénés segítő és gyermekjóga oktató vezeti.
A programról, játékokról, relaxáció hatásairól részletes információ ITT olvasható.
A program első foglalkozása nyílt, ahol a gyerekek kipróbálhatják és eldönthetik, hogy tetszik-e nekik a foglalkozás, majd a második alkalom után zárt csoporttá alakulunk és nem lehet csatlakozni.
A program díja 2500Ft/fő/alkalom, azaz összesen 20.000Ft. Ebből 2500Ft az első alaklom előtt, és ha a folyatás mellett dönt a gyerkőc, akkor a fennmaradó összeg egyben fizetendő.
A program 2022.01.10-én hétfőn indul, minimum 8 fő jelentkezése esetén. Maximum létszám 14 fő.
Jelentkezési határidő: 2022.01.03. Hétfő.Jelentkezni ITT lehet az első foglalkozás díjának átutalásával.
A program helyszíne: Fehér Lótusz Tudatosság Műhely 1135 Bp. Tahi u. 69.

dátum

2023. ápr. 03.

időpont

18:00 - 19:15

Résztvételi díj

2.500 Ft.