A biztonság belülről fakad

Belső Biztonság – Csoportos Fókusz 20 órában

A biztonságérzet kulcsfontosságú, nélkülözhetetlen a lelki egészségünkhöz. Ezt az elmúlt 2 évben mindenki megtapasztalta. A külső körülmények jó része nem a mi irányításunk alatt áll. Ahhoz, hogy viharosabb időben is megálljuk a helyünket, szükségünk van arra, hogy a BIZTONSÁG BELÜL legyen.

A Fókusz módszer segítségével megkereshetjük és megtalálhatjuk önmagunkban azokat a belső kapaszkodókat, erőforrásokat, amelyek ezt a belső biztonságot nyújtják, történjen bármi is odakint.

Testünk mindig „kéznél” van és őrzi mindannak a nyomát, amit valaha átéltünk. A Fókusz folyamat során hozzáférhetünk testünk bölcsességéhez, megkereshetjük a belső biztonságot, amelyhez, ha megtaláltuk, felfedeztük, vagy akár kialakítottuk, bármikor visszatérhetünk.

A fókusz módszer egy szelíd, gyengéd módszer, amelynek segítségével együttérzően fordulhatunk a bennünk zajló testi történéseink, gondolataink, pillanatnyi érzéseink, örömeink, aggodalmaink felé, „hogy puszta gondolatainknál, érzelmeinknél mélyebb szintről éljük meg önmagunkat”(Gendlin).

Találkozhatunk a bennünk élő belső gyermekkel, de a belső kritikussal is. Megtanulhatjuk, hogy hogyan figyeljünk önmagunkra gyengéden, hogyan legyünk empatikusabbak. Ennek hatása nem csak minket, hanem a körülöttünk élőket is gazdagítani fogja.

Erre az izgalmas felfedező útra hívunk most mindenkit!

A programot azért szervezzük, mert a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület kétéves fókusztréner képzésének szupervíziós szakaszát végezzük. Feladatunk, hogy párokba állva húsz órás csoportot szervezzünk, amelyben fókuszolás alapjait ismertjük meg a részvevőkkel.

Szükség van csoportba lépés előtt egy ún. első interjúra, hogy ennek keretében kicsit jobban megismerjetek minket a közös munka előtt, feltehessétek megfogalmazódó kérdéseiteket, elvárásaitokat. Ezen élőszóval is beszélünk arról, mi történik majd a csoportban. Az első interjú időpontjáról mindenkivel külön egyeztetünk.

A programot vezetik:

Sándorfi – Magyar Sára mentálhigiénés segítő szakember, fókusz tréner gyakornok

Solymosiné Hoós Gabriella mentálhigiénés segítő szakember, fókusz tréner gyakornok.

A program időpontja (2×10 óra)

2022.02.05. szombat 9:00-18:00 óráig

2022.02.19. szombat 9:00-18:00 óráig.

Helyszín:

1072. Budapest, Rákóczi út 10.

A program díja:

7000Ft/2 nap.

Jelentkezési határidő:

2022.01.24. hétfő.

A csoportot minimum 6 fő jelentkezése esetén tudjuk indítani.

Jelentkezni emailben lehet: smagyar.sara@gmail.com; hoosgab@gmail.com

 

Szeretettel várunk!

dátum

2022. febr. 05.
Expired!

időpont

09:00 - 18:00